Kosten spijlenhekwerk

Een spijlenhekwerk heeft als hoofdfunctie om hetgeen te beveiligen wat het omheint. Het is dan dus ook erg moeilijk om dit hekwerk binnen te treden. Je vindt ze vaak als omheining van bedrijven en andere instanties en voorzien van een stevige poort. Maar ook particulier kunnen spijlenhekwerken goed dienen als beveiliging, vooral als de voordeur van het huis niet in de buurt van de ingang van het landgoed ligt.

Hoe ziet een spijlenhekwerk er uit?

De naam zegt het al, een spijlenhekwerk bestaat uit een aantal horizontale metalen spijlen die zich op een afstand van 10 tot 15 centimeter van elkaar af bevinden. Je kan de hekken krijgen met een zink afwerking wat gemaakt wordt door ze te dompelen in een zink bad om het hek te beschermen tegen roest. Je hebt echter ook gecoate hekken. Dit wordt gedaan door de hekken compleet te bedekken met een poeder van een bepaalde kleur. Dan worden ze gebakken in de oven zodat het poeder smelt en een beschermlaag vormt. Deze hekken hebben nauwelijks onderhoud nodig. Bovenop een spijlenhekwerk kan je een rij punten of schrikdraad bevestigen zodat het erg moeilijk wordt om er overheen te klimmen.

De mogelijkheden met een spijlenhek

Een spijlenhek is er in eerste instantie om je te beschermen en dat doet het dan ook erg goed. Dit hek is uitermate geschikt om een groot landgoed waar je niet altijd zicht hebt op wat er om je heen gebeurd. Als je het hek combineert met een poort en een bel weet je wie er om je landgoed rondloopt zonder dat je ze binnen hoeft te laten. Je kan een spijlenhekwerk ook vinden in verschillende hoogtes en vormgeving zodat je er ook nog een netjes en verzorgd uiterlijk mee aan je omheining geeft.

De kosten

De volgende tabel laat zien hoeveel je betaalt voor een spijlenhekwerk per vierkante meter inclusief BTW en exclusief montagekosten. Ook worden de prijzen van de poorten genoemd die geschikt zijn in combinatie met een spijlenhekwerk:

 

Product Prijs verzinkt Prijs gecoat
Spijlenhekwerk per m2 Vanaf €37 Vanaf €60
Inlooppoort 1 x 1 meter Vanaf €250 Vanaf €280
Schuifpoort 3 x 1 meter Vanaf €900 Vanaf €1000
Draaipoort 3 x 1 meter Vanaf €500 Vanaf €550

De poorten: inlooppoort

Dit is een kleinere poort die geen auto’s door kan laten, maar wel voetgangers en fietsers. Als je met de auto naar binnen wilt zal je dus ergens anders een grotere poort moeten maken. De afmetingen van deze poort is meestal 1 x 1, maar voor een spijlenhekwerk kan je de hoogte aanpassen aan de hoogte van het hek. Deze poorten hebben meestal een draai- of klapdeur, maar kunnen ook voorzien worden van automatische deuren die je op afstand kan bedienen. Als je een spijlenhekwerk hebt, dan kan dit fungeren als tweede poort met een pad naar de voordeur, maar als je met voertuigen naar binnen wilt, zal je elders nog een ander poort moeten plaatsen.

 

Schuifpoort en draaipoort

Dit zijn bredere poorten die wederom hunnen worden aangepast aan de hoogte van het hek. Een schuifpoort is de duurste optie. Deze opent zich door opzij te schuiven en is meestal volledig automatisch zodat je de auto niet uit hoeft als je voor het hek staat. Door het schuifmechanisme neemt het openen van het hek een stuk minder ruimte in beslag. Een draaipoort heeft openslaande deuren en daarom moet je rekening houden met de ruimte die dat in beslag neemt. De deuren kunnen ook automatisch zijn waardoor je makkelijk met de auto naar binnen rijdt, of vanuit je huis gasten binnen kan laten.

Dubbelstaafmathek, een goedkoper hek dat ook goed beveiligt

Als je op zoek bent naar een hek dat beveiligt maar je hebt niet het budget voor een spijlenhekwerk, dan kan je ook besluiten om een dubbelstaafmathek te plaatsen. Dit hek komt ook in een verzinkte en gecoate versie en bestaat uit panelen met gaasmatten er tussen. De mazen zijn meestal 2 x 20 centimeter. Hierdoor ziet het hek er sierlijker uit dan een spijlenhek, maar heeft wel de beschermende factor. Wat je ook kan overwegen is een spijlenhekwerk te plaatsen aan de kant waar de meeste beveiliging nodig is, en een goedkoper staafmathekwerk aan de andere kanten. Een dubbelstaafmathek kan je al vinden vanaf €13 per vierkante meter

Sierhekwerk, stevig hek met stijl

Als je een stevig hek zoekt maar je wilt stijl toevoegen aan je omheining dan is een sierhekwerk misschien geschikt. Dit hek kan je niet zo goed beveiligen als een spijlenhek, maar is wel gemaakt van metaal zodat het erg stevig is. Sierhekwerken komen in allerlei ontwerpen, figuren en maten en als je hier en hoger hek van kiest, heb je toch een zeer degelijke maar stijlvolle omheining om je huis. Een sierhekwerk kan je kopen vanaf €25 per vierkante meter.

Kosten besparen op een spijlenhekwerk

Een spijlenhekwerk is erg functioneel maar ook prijzig. Uiteraard is er geen prijskaartje te hangen aan de veiligheid van je bezit, maar door een aantal keuzes te maken kan je toch besparen op de prijs.

  • Kies voor verzinkt: een verzinkte versie is goedkoper dan een gecoate. Deze heeft wel iets meer onderhoud nodig, maar de zink beschermt al aardig tegen roest. Het verschil kan oplopen tot €20 per vierkante meter dus vooral op een groot hekwerk kan dit flink in prijs schelen.
  • Combineer met andere heksoorten: zoals eerder al besproken, kan je de kant die het meest open is goed beschermen met een spijlenhek, maar de moeilijk bereikbare zijden kan je prima omheinen met een staafmathek of een ander soort hoog metalen hek.
  • Bespaar op de poort: een poort zonder automatische deuren is natuurlijk goedkoper dan een poort die wel automatisch opent. Als je niet met de auto naar binnen hoeft, is het ook niet nodig om een hele brede poort aan te leggen en kan je het met een inlooppoort ook prima af.

 

Gebruik onze vrijblijvende vergelijkingstool

Door gebruik te maken  van onze vergelijkingstool kan je tot 40 procent besparen op je complete rekening voor het plaatsen van een nieuw hek. Door ons informatie te verschaffen wat betreft je wensen en je locatie, kunnen wij je binnen een zeer korte tijd voorzien van een aantal offertes die je met elkaar kan vergelijken zodat je de beste vaklui en materialen kiest voor jouw specifieke situatie.