Kosten hekwerk reparatie

De kosten van een hekwerk reparatie hangt natuurlijk helemaal van het hekwerk af. Als je hek gemaakt is van panelen kan je deze makkelijk compleet vervangen. Als er een gat gemaakt is in het gaas, kan je dat misschien opnieuw vlechten. Waar het op neer komt is dat je waarschijnlijk een stuk van je hekwerk moet vervangen. Wat volgt hier zijn de kosten van de verschillende soorten hekwerk zodat je ook een berekening kan maken voor het vervangen van het complete hekwerk. En als je hek beschadigd is door vandalisme, kan de reparatie of vervanging compleet gratis plaatsvinden omdat je verzekering dit meestal terugbetaalt.

Waarom hekwerk reparatie?

Heb je een gat of een defect aan je hekwerk, dan zit er dus een zwak punt in je omheining waardoor hij minder effectief is. Hier kunnen dieren en inbrekers makkelijker naar binnen dan op andere stukken van het hek. Of je hond of je kippen kunnen daar naar buiten. Daarom is het voor de functionaliteit van het hek vaak het beste om dit gedeelte te laten repareren.

De kosten van een vierkante meter hek

De meest effectieve manier om een hek te repareren is door een stuk van het hek compleet te vervangen. Als je het repareert blijft er toch een zwakke plek zitten wat de beveiliging niet ten goede komt. In de tabel beneden vind je de gemiddelde kosten van een nieuwe vierkante meter hek, in verschillende soorten. De kosten zijn inclusief BTW maar zonder montagekosten.

 

Soort hekwerk Prijzen per meter
Spijlenhekwerk Vanaf €37
Gaashekwerk Vanaf €2
Sierhekwerk Vanaf €25
Dubbelstaafmat hekwerk Vanaf €13
Balustrade Vanaf €55

Het repareren van een spijlenhekwerk

Als je een spijlenhekwerk hebt dat defect is, dan is er waarschijnlijk sprake geweest van en poging tot inbraak of een ander soort vandalisme. Of je hek is oud en begint te vervallen. Spijlenhekwerken zijn namelijk erg sterk en speciaal geschikt als beveiliging van een gebouw. Het bestaat uit verticale metalen spijlen die zich op een afstand van 10 tot 15 centimeter van elkaar af bevinden. Soms loopt er over de bovenkant schrikdraad, prikkeldraad of een rij punten om het nog moeilijker te maken om binnen te komen. Als dit hekwerk defect is, is het simpel om hem te repareren. Je kan enkel één of meerdere panelen vervangen van paal tot paal.

Het repareren van een gaashekwerk

Als je gaashekwerk defect is, heb je waarschijnlijk het probleem dat iemand of iets de omheining kan verlaten. Gaashekwerk wordt vaak gebruikt om kippen of andere kleine dieren binnen te houden, of als een omheining om een grasveld of gazon zodat kinderen veilig buiten kunnen spelen. Een gaashek is niet duur, maar het probleem is wel dat het uit één groot stuk bestaat. Wat je zou kunnen doen is het hele hek vervangen of het defecte stuk er uit te knippen tussen de palen en hier een nieuw stuk hekwerk tussen plaatsen. Dit is niet moeilijk en hier hoeft geen installateur bij te komen kijken. En omdat gaashekwerk het goedkoopste hekwerk is dat er is, kan je dit zonder al te veel kosten te maken herstellen.

Het repareren van een sierhekwerk

Sierhekwerk is vrij duur. Dit is omdat de productie er van ingewikkeld en arbeidsintensief is. Dit type hekwerk wordt namelijk speciaal geproduceerd om je tuin mee te versieren. Het zijn meestal mooi ontworpen hekken met terugkomende patronen. Daarom zijn er erg veel verschillende ontwerpen beschikbaar waar je uit kan kiezen. Om deze reden zal het misschien lastig zijn precies hetzelfde sierhekwerk te vinden als de originele. Simpel een paneel vervangen gaat hier dus niet op. Vaak kunnen gespecialiseerder monteurs het hekwerk nog repareren door speciale gereedschappen te gebruiken. Zo kan je haast niet zien waar de reparatie heeft plaatsgevonden en hoef je geen nieuw stuk hekwerk te kopen of je complete hekwerk te vervangen.

Het repareren van een dubbelstaafmathekwerk

Dit is de meest simpele hekwerk om te repareren.  Een dubbelstaafmat hekwerk bestaat uit panelen met daartussen een netwerk van metalen horizontale en verticale spijlen. De mazen tussen deze spijlen zijn meestal 5 x 20 centimeter.  De panelen zijn tussen een aantal horizontale palen bevestigd. Dit soort hekwerk is niet duur, dus één of een aantal panelen vervangen is waarschijnlijk goedkoper en makkelijker dan repareren.

Het repareren van een balustrade

Als een balustrade defect is, dan heb je een probleem, omdat balustrades hekwerken zijn die voor de veiligheid van mensen zijn aangelegd. Je vind ze bijvoorbeeld aan balkons, bruggen en langs verhoogde terrassen en ze zorgen er voor dat je er niet van kan afvallen. Als je balustrade defect is, moet je zeker zijn dat een reparatie het niet nog steeds zwak achterlaat. Daarom hangt het van het soort van schade af of repareren of vervangen de beste optie is. Indien je moet vervangen, is er de kans dat een paneel van dezelfde balustrade niet meer te koop is. Hier kan het dus zijn dat om het hekwerk te repareren de gehele balustrade vervangen moet worden.

Geld besparen op het repareren van je hekwerk

Geld besparen op hekwerk reparaties is niet simpel. Voor het vervangen van de panelen staat een vaste prijs. Voor het repareren van het hekwerk is het verstandig om een aantal offertes aan te vragen voordat je over gaat tot de reparatie.

  • Geld terug van de verzekering: als het een vernieling of andere soort van vandalisme betreft, kan het zijn dat je de reparatie terug krijgt van je verzekering. Kijk dus in je polis om te zien of je hier voor in aanmerking komt.
  • Doe het zelf: vaak valt een reparatie ook nog wel zelf te doen. Een paneel vervangen is niet moeilijk aangezien de palen en de rest van het hekwerk nog staat. Als het om een beveiligingshekwerk gaat is het echter niet verstandig om dit zelf te doen. Om een sterk hekwerk te behouden dient een expert dit te installeren.

 

Vergelijk offertes met onze vergelijkingstool

Door gebruik te maken van onze vergelijkingstool kan je ook geld besparen, wel tot 40 procent op de totale rekening van de reparatie. Geef ons vrijblijvend je locatie en je benodigdheden door en de tool doet de rest. Binnen een korte tijd kan je een aantal offertes in je inbox verwachten. Deze kan je makkelijk naast elkaar leggen en vergelijken op de factoren die voor jou belangrijk zijn.