Kosten beveiliging hekwerk

Een hekwerk om je landgoed is er om je te beschermen van inbrekers en andere ongewenste bezoekers. Als je zeker wilt zijn dat je hekwerk je landgoed goed beschermt, kan je overwegen nog enkele beveiligingsmaatregelen te nemen. Een camerasysteem bijvoorbeeld, dat opneemt wat er om je hek gebeurd. Of een intercom waarmee je zonder naar buiten te hoeven kan zien wie er voor je poort staat. Minder moderne manieren, maar net zo effectief om mensen buiten te houden, zijn prikkeldraad of stekels boven het hek langs. Maar wat kost dat nu eigenlijk?

Een veilig hek is het halve werk

Een hekbeveiliging is niks zonder een stevig en betrouwbaar hek. Het meest gebruikte hekwerk met als doel een bepaald gebied te beveiligen is een spijlenhekwerk. Dit bestaat uit een aantal horizontale spijlen die op een afstand van 10 tot 15 centimeter van elkaar af staan. Deze zie je vaak om bedrijven heen en andere instanties. Dit hek geeft de beste beveiliging van de meeste standaard hekken. Een ander goed beveiligend hekwerk is een dubbelstaafmathekwerk. Dit hek bestaat uit een aantal panelen die aan elkaar gezet zijn met palen die in de grond staan. Deze panelen bestaan van binnen uit een gaasnetwerk met mazen van 5 bij 20 centimeter. Een dubbelstaafmathek kan hoog zijn en beveiligt goed, maar heeft nog steeds een sierlijk en gracieus uiterlijk.

De kosten van hekwerk beveiliging

Als je je hekwerk hebt staan en je wilt nog beter beveiligd zijn, dan kan je dat op een aantal manieren doen. Wat volgt is een tabel met een paar beveiligingsmogelijkheden en de prijs inclusief BTW. 

Soort maatregel Prijs
Camerasysteem Vanaf €300
Intercom Vanaf €200
Prikkeldraad €30 tot €50 per vierkante meter
Stekels €10 – €25 per vierkante meter

Camerasysteem

Iedereen kan tegenwoordig online zijn eigen beveiligingscamerasysteem kopen en deze aansluiten. Je krijgt dan een kastje dat je thuis aansluit waar een aantal camera’s mee zijn verbonden. Het aantal camera’s kan je zelf bepalen en als je wilt kan je ook meer camera’s kopen. Hiermee kan je altijd een blik werpen op wat er rondom je hek gebeurt. De duurdere sets zijn kwalitatief vaak wel beter en je hebt ook zeker een functie nodig waarmee je in het donker ook kan filmen. Het voordeel van een camerasysteem is dat je beelden kan terugkijken en in het geval er een inbraak is geweest kan je de videobeelden gebruiken als bewijsmateriaal.

Intercom

Een intercom is een apparaat waarmee je kan zien wie er voor het hek staat. Als je bijvoorbeeld onverwachts bezoek krijgt en je wilt zien wie het is, kan je met een intercom kijken wie er voor de deur staat en met deze persoon praten voordat je de deur open doet.  Zo kan je vreemdelingen buiten laten en bekenden binnen laten. De intercom is er in goedkopere en duurdere versies, maar de eerste vind je al vanaf €200 per stuk.

Prikkeldraad

Een niet zo moderne manier van mensen buiten houden en extra hekbeveiliging is door één of meerdere rijen prikkeldraad of schrikdraad boven langs te spannen. Dit is een goedkope manier van beveiliging en zeer effectief op spijlenhekwerken en dubbelstaafmathekken.

Stekels

Stekels bovenop een hekwerk hebben eigenlijk hetzelfde doel als prikkeldraad. Het moet mensen tegenhouden om over het hek te klimmen. Sommige spijlenhekken hebben dit al ingebouwd door de horizontale spijlen langer te maken zodat ze boven het hek uitsteken.

Optimale beveiliging

Door één of meerdere van deze beveiligingsmethodes toe te passen op jouw hekwerk, kan je geruster slapen. De camera’s nemen constant op dus het zien van een camera schrikt dieven al af. Een intercom houdt ongewenste gasten buiten en laat alleen de mensen binnen die jij binnen wilt laten. En als laatste prikkeldraad en spijlen op het hekwerk zorgen er voor dat je niet zonder kleerscheuren of ergere verwondingen het hek over kan klimmen.

Geld besparen op hekwerkbeveiliging

  • Koop je sets online: door online camerasets of intercom te kopen, kan je een boel geld besparen op een professionele set geïnstalleerd door een monteur. De kwaliteit is meestal wel iets minder, maar de meeste sets doen prima wat ze moeten doen en je zult er geen spijt van krijgen.
  • Doe het zelf: het is niet nodig om iemand te laten komen om deze veiligheidsmaatregelen te installeren. Je kan dit allemaal prima zelf. Ook de intercom kan tegenwoordig snel en gemakkelijk worden neergezet. Alleen professionele systemen dienen door een vakman te worden geïnstalleerd.

Vergelijk offertes en vind de deal die het beste bij je past

Als je toch geïnteresseerd bent in een professioneel camerasysteem of intercom, kan je deze laten installeren door een erkend monteur. Om de juiste te vinden is het altijd verstandig een aantal offertes aan te vragen en te vergelijken. Door onze vrijblijvende vergelijkingstool te gebruiken kan je tot wel 40 procent van de totaalkosten besparen. Met je locatie en wensen kunnen we binnen een paar dagen een aantal offertes naar je toesturen die je vrijblijvend met elkaar kan vergelijken. Zo kan je een geïnformeerde beslissing maken over het installeren van jouw systeem.